Poezi nga Rita Hoxha

Poezi nga Rita Hoxha
 
 
NË BREG TË DETIT
 
Deti në sy
Brigjet në gji:
Malli bëhet dallgë.
Nxiton drejt teje,
si gjithë pulbardha,t
që bëhen re dhe pikojnë
shiun e dhimbjes…
Shtegun kërkoj si piratët,
për t’i shpëtuar
plagës së ndarjes…
Deti përplas alfabetin e tij
të shfletojë biblën…
Mos lëviz,
bëhu breg!
Dallgë jam bërë,
do të vij pa tjetër.
Dashuria është shteg…
 
 
 
MUNGESË
 
Pa ty trishtim,
pa ty lot,
qielli, s’ka ngjyrë
gjithshka veç shqotë.
Brengën ndjej,
si gjarpër në gji
Kashta e Kumtrit
niset tek ty…
Në qiell yjet
janë ëngjëjt e vërtetë,
Zoti patjetër
për dashurinë
është Poet…!
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s