Kalendari poetik: Gianni RODARI / Përgatiti materialin: Maksim Rakipaj

Kalendari poetik: Gianni RODARI Sot, më 23 tetor ështa data e lindjes së Xhani Rodarit (Giovanni, ose Gian Franco Rodari 1920-1980), shkrimtar, pedagog, gazetar dhe poet italian, ka shkruar kryesisht letërsi për fëmijë dhe të rinj. Në Shqipëri është bërë … Continue reading

Advertisements

ROMAN ME SHKËLQIM HUMANIST ( Refleksion estetik për romanin “Të ftuar në rrethin e dhjetë ”  të autores Flutura Açka ) / Nga: Arbër Ahmeti

ROMAN ME SHKËLQIM HUMANIST Refleksion estetik për romanin “Të ftuar në rrethin e dhjetë ”  të autores Flutura Açka   Nga: Arbër Ahmetaj “Të ftuar në rrethin e dhjetë ”  është roman i një ndjeshmërie të lartë qytetare. Me këtë roman … Continue reading

Advertisements

NË VILEN E KOLEKSIONISTIT PLAK (Fragmente ) / Shkëputur nga libri me novela ” Zhgënjimi”  i autorit Kristaq Turtulli

NË VILEN E KOLEKSIONISTIT PLAK -Fragmente – I Poshtë dritares oshtiu buria e makinës. Duke u përtypur u vesha dhe dola. Nuk munda të përfundoja së ngrëni. Para pesëmbëdhjetë minutash u ktheva nga pazari. Vehbiu më priste në këmbë përpara … Continue reading

Advertisements

Piktorja Aurora Ndreu hap ekspozitën “Aurora Borealis” 1 me piktura, ora 18 -00, dt 27, 10 2017 në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar

“Aurora Borealis” 1. – Ekspozitë pikture e piktores Aurora Ndreu Piktorja Aurora Ndreu hap ekspozitën me piktura, ora 18 -00, dt 27, 10 2017 në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar Aurora  Ferhat Cakaj ( Ndreu)   ka lindur  në Kukeës  26.07.1966. … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Edmondo De Amiçis (1846-1908) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Edmondo De AMICIS Kalendari poetik: Edmondo De Amiçis (1846-1908) Ka ditën e lindjes sot më 21 tetor; qe shkrimtar, gazetar, i njohur në të gjithë botën për romanin pedagogjik “Zemra”; kam këtë poezi që shkrimtari i shquar i kushtoi nënës … Continue reading

Advertisements

Poems by Blanca Alicia Garza

Poems by Blanca Alicia Garza   A Bed of Earth My time has come I was not ready But she does not forgive  I’m here in this cold box I wonder if I loved enough I can’t feel the sun now … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Richard Rognet / Përktheu nga frëngjishtja : Marjeta Shatro

Richard Rognet   Richard Rognet ka lindur më 5 Nëntor 1942 në Val d’Ajol në Vosges. Jeton aktualisht në Dommartin-lès Remiremont. Poet francez i vlerësuar me disa çmime letrare.     ***   Ç’është ky zë që më thith, më … Continue reading

Advertisements