Këngë – François Villon ( 1431-1463 ) / Përktheu nga orgjinali: Marjeta Shatro

François Villon   François Villon ka lindur në Paris në 1431 dhe ka vdekur në 1463.     Këngë   Në kthim nga burgu i vështirë, ku kam lënë pothuajse jetën Ky fat më ka zili Gjykoni nëse kjo shkakton … Continue reading

Advertisements

On the trip ( sekuenca IX ) / Nga ( Hamdi ) Erjon Muça

On the trip   Nga ( Hamdi ) Erjon Muça – sekuenca IX- Gati pa dashur gjeta këtë lloj ditari të Orestit. Ai me të qeshur më tha. – E nisa shumë vite më parë kur fillova punë si shofer … Continue reading

Advertisements

Poems by Tarana Turan Rahimli ( Azerbaijan ) / Translated from Azerbaijani into English by Sevil Gulten

Poems by Tarana Turan Rahimli ( Azerbaijan )     I grew up   I was left on the crossroads, I grow up choosing my own way. I passed through the aches That filled into my inside.   I was … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Adem Zaplluzha

Poezi nga Adem Zaplluzha   KOHA E HUMBUR SOROLLATET Kur më zë vetmia Fundosem në shpirtin tim Dhe si një zhytës profesional Notoj si i çmendur notoj Nëpër detin e kujtimeve Ju thashë Kur më zë vetmia Nuk i ngjaj … Continue reading

Advertisements

Mëkatet e vjeshtës / Tregim nga Sabina Darova

Mëkatet e vjeshtës     Tregim nga Sabina Darova   E djelë. E fundit për këtë shtator vjeshte, ku shirat nuk rreshtiin së bëri dashuri me tokën. Është dashuria e tyre e parë dhe më e gjata mbas verës së … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Xheladin A. Çitaku

Poezi nga Xheladin A. Çitaku   N`FLATRA T`MELODISË Flladi i puhizës ledhaton shpirtin e përflakur,  mbështjellur n`aromë fletësh t`petaleve mbushur nektar, të shkrirë në ngrohtësi rrezatimi ngjyrash të ndezura, në portretin e fiksuar rrugicash nën hije e n`korniza thellësishë, ku … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Zyba Hysa

Poezi nga Zyba Hysa   O, IM ZOT! – Florin qiellor e mbledh me sy Ta hedh mbi gjoksin sythe – çelur. Ti me vështron, por s’di se si, Nga kupa jete sa na ka ngelur… – Ngjan, sikur kupë … Continue reading

Advertisements