Poezi nga Mirvete Mehmeti

Poezi nga Mirvete Mehmeti
 
 
***
 
më thua
se jam engjull
e unë
engjullit po i lutem
të mos m’i bëj ëndrrat
copë e thërrmi
në këtë vjeshtë të kuqrremt
që bartë mallin lakuriq
e hudh në lumin e lotit
 
më thua
se jam engjull
e unë
engjullit po i lutem
të mos m’i bëj ëndrrat
copë e thërrmi
në këtë vjeshtë të kuqrremt
që bartë mallin lakuriq
 
 
 
***
 
Deshta t’i thurrë vargje
miradie,kurbetit
por pena u thye copë,copë
sikur e shkela në dritë të syrit
i shpërtheu loti ngjyrë gjaku
në timen dorë
 
 
 
***
 
Janë pikat e shiut
që s’më lën të flë
e dita
dita le t’i gëzohet
të nesërmës
gëzonju edhe ju
unë po flë,
nëse stërkalat e shiut
nuk më spërkasin
deri në të gdhirë.
 
 
 
***
 
plagë
nën hijen e barkushe-s
pastrohesh dhe
freskohesh
me vet lotin
e tokës
dhimbja i rritet cdo çast
edhe pse
zemra me melodi kitare
nuk e fshehu dot këngën
sot…
e sot larg e afër
ëndrra merr hapin
në heshtje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s