Poezi nga Eloi Xhani

Poezi nga Eloi Xhani
 
 
Ah një ditë…
 
Po ta them me mjaft qetësi,
dhe me mjaft qetësi dua të më dëgjosh,
jetoj në një botë që nuk njeh dashuri,
tani, do të vdes apo ti t’më dashurosh?!
 
 
 
***
 
kur u përqafuam,
u habita
krahët e mi, arrinin plotësisht
rreth shpirtit të saj
 
nuk kam fuqi
të shprehem më,
nuk dua asgjë
dua atë
 
tre hapa larg murit
 
 
 
Me atë…
 
Duke dashuruar atë,ähumba ndjesinë e kohës,
Humba fjithçka,
dhe veten
dhe veten
shikoja veç atë,
ndjehem i çmëndur,
hë për hë…
 
Duke dashuruar atë,
humba veten,
po
dhe gërmoja
në çdo pore të lëkurës së saj,
shkronja,
për një poezi.
E di që jam i çmëndur
e di…
 
Duke dashuruar atë,
humba
ço ndjesi
d s’ka psikolog të më bëjë derman
mund të vdes pa atë,
gjithësesi vazhdo të je. Çmëndur,
hë për hë.
 
Me atë,
duke dashurr atë,
humba gjithçka
gjithësesi,
mendoj që… eh, nuk më duhet asgjë,
asgjë,
pse nam me atë,
kam atë…
 
të jesh i çmëndur qënka një ndjesi e bukur!
moralet e kodrës që çlin lule dhe në dimër.
 
 
 
Thirrje!
 
…… të dua me shpirt
o krijesë,
e përballë teje
jo s’kam fjalë
E Zotit,
i kërkoj ndjesë,
i lutem
thjesht më lër të gjallë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s