Poezi nga Fikrushe Podrimja

Poezi nga Fikrushe Podrimja

 

***

Mëso tani
se koha ime
nuk ka kohë
për ty.
Nuk deshe 
t’ja dije,
që isha aty
e jeta jote
sikur s’të tregoi,
se njerëzit e botës
nuk janë të gjithë njësoj.

 

Sikur ta dija…

Sikur ta dija,
që jeta është
aq e pa mëshirë
do thurja përherë
ëndrrën më të mirë.

S’do lejoja dhimbjën
të ma mund gëzimin…
do e flakja tutje
lotin dhe trishtimin.

 

***

Me tre gishta lart
Erdoan abej
atje punëson njerëz
xhamia këtej.

Zgjohu nga varri
o Gjergj Kastrioti
i thuaj këtij harbuti
t’mos na shesi mend.

Nga varri ti zgjohu
o Adem Jashari
i thuaj këtij se në Kosovë
dominon Shqiptari.

Mos eja për t’na folur
vetëm për xhamia
për punë dhe zhvillim
ka nevojë shqiptaria.

Jo jo dhe aq shumë
ty nuk të fajësojmë,
se rrugën me lule
këta vet t’a shtrojnë.

Sikur janë në komë
dhe mendja u ka fjetur,
u ka humbur rruga
s’po dinë për t’a gjetur.

Pasuria pa djersë
Vërtetë i ka verbuar,
pse janë në krye t’shtetit
sikur kanë harruar.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s