A facade / Poem by Lily Swarn

Poem by Lily Swarn     A facade   They may be russet and ripened Gold painted or plated They may be orange flamed and fiery Brown pigmented or sepia They may be curled up and wizened Weary hearted or … Continue reading

Advertisements

Publikohet Nr 24 i revistës “Travel ” 

Publikohet Nr 24 i revistës “Travel ”  TRAVEL revista shqiptare e turizmit rajonal http://www.albaniantravel.info revista@albaniantravel.info   Editorial              | Come to my home | Irhan Jubica Forum                  | Qindra udhërrëfyes të çertifikuar, por guidat e huaja vijojnë punën në sitet turistike … Continue reading

Advertisements

La sortie de labyrinthe – Irina Lucia Mihalca / Traduction par: Gabriela Tudose

Poème de Irina Lucia Mihalca     La sortie de labyrinthe   Des instants brûlent à la fondation des temples, en ébranlant leurs dalles, on sent la plainte des chaînes. Plus loin du soleil, l’île vierge émergée de la mer … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Maxhun Osmanaj

Poezi nga Maxhun Osmanaj   S’di çka m’u tek! S’di çka m’u tek! një ditë në mëngjes nuk e përshëndeta fare kohën ajo iku duke më shikuar me syrin vengër, gjithçka çka mbaj mend atë ditë s’pata shije për asgjë … Continue reading

Advertisements

Poems by Shalini Samuel

Poems by Shalini Samuel     Feel the pain   None says, lets abort a male child lets harass this man for dowry lets ogle him, distracting his work let him face labour pain, just once why does a man … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Vasil Tabaku

Poezi nga Vasil Tabaku   SHQIPËRI NËNË PERËNDISH Shi dhe përsëri shi Qiejt Derdhen Mbi ty SHQIPËRI e përmbytur, e braktisur, e lënë në mëshirë në vetmi me dhimbjen tënde prej nëne, për bijtë që vuajnë… Rënkonë,Shqipëria ime dhëmb dhe … Continue reading

Advertisements

FANTAZMAT! / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi     FANTAZMAT!   Fantazmat i hidhnin shikimet pjerrtas në dy sulueta zvarritur tisit natë mendonin flutururumin e kobshëm qytetit me prekje thonjsh imagjinarë reflektuar hijesh të shformësuara, gjëmimin e rrjedhjes qiri rënduar. Mblidhnin kamatat e … Continue reading

Advertisements