FANTAZMAT! / Poezi nga Irina Hysi

Poezi nga Irina Hysi
 
 
FANTAZMAT!
 
Fantazmat
i hidhnin shikimet pjerrtas
në dy sulueta zvarritur tisit natë
mendonin flutururumin e kobshëm qytetit
me prekje thonjsh imagjinarë
reflektuar hijesh të shformësuara,
gjëmimin e rrjedhjes qiri rënduar.
Mblidhnin kamatat e jetës pa paguar
gjithë ditët e netët kambiale numëruar.
Të bënte kalimin pa vulosur në doganë
ish mënyrë e re, kohës moderne,
të mbanin në këmbë dy qëndresa nyje
zinxhirë, kapjesh të forta tërheqjes zvarritje.
Në detin e hapur velave të thyera,
në kokrriza rërë lëngut trajta shuarje,
esencën parfum të derdhnin si valë
e gjurmët skelete të fshenin nëpër natë.
Syzet e hipokritit i’a shisnin teknologjisë së fundit,
dy xhama që shquanin dhe dridhjet nën lëkurë.
Kështu qe prekja e paprekur, çjerrje…!
 
© Irina Hysi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s