Shtëpia Botuese “Nacional” publikon vëllimin e III poetik ” Ky shi” të poeteshës më të re Sibora Huda

Shtëpia Botuese “Nacional” publikon vëllimin e III poetik ” Ky shi” të poeteshës më të re Sibora Huda
 
 
Sibora Huda ka indur më 08.12.2007 në Tiranë.
Është nxënëse e klasës së katërt në shkollën “Ali Demi”, Tiranë.
Gjate tre viteve të para në shkollë ka arritur rezultate të shkëlqyera dhe është vlerësuar me Fletë-Lavdërimi.
 
Botimet:
 
Në moshën 8-vjeçare boton librin e parë “Ditari im” me 60 poezi, Maj 2016.
Në moshën 9- vjeçare boton librin e dytë me poezi “La dolce voce” “Zëri i ëmbël” shqip- italisht përkthyer nga Luljeta Dino dhe Prof. Dr. Klara Kodra, Maj 2017.
 
Në moshën 9- vjeçare boton përsëri librin e tretë “Ky shi”me 150 poezi, Shtator 2017.
 
 
Sibora Huda
 
Vlerësimet:
 
Vlerësuar në Konkursin “Fjala Poetike 2017” me çmimin promovues “Për Krijimin Poetik më Mbreslënës” , në Tiranë Shkurt 2017.
 
Vlerësuar me Çmimin e Dytë në Seksionin e poezisë në konkursin Ndërkombëtar e zhvilluar në Torre Melissa (Crotone) Itali për poezinë dhe Kinematografinë, me 7 Maj 2017.
 
Vlerësuar me Çmimin e Mirënjohjes nga Shoaqata e Shkrimtarëve të Pejës me 8 Korrik 2017 në Kosovë
 
Vlerësuar me Çmimin e Tretē nga Shoqata e Shkrimtarëve të Suedisë në Pejë me 8 Korrik 2017, Kosovë
 
Vlerësuar nga Klubi i shkrimtarëve dhe artistëve “Drita” në Konkursin “Pranvera Letrare” “Fjala poetike, 2017” me Çmimi i së Ardhmes në Gusht 2017, Tiranë.
 
Vlerësuar me Çertifikatë mirënjohje me Çmimin Inkurajues në Konkursin Poetik Ndërkombëtar nga Klubi letrar “Podguri” Istog, Kosovë në Shtator 2017
 
Vleresuar me Çmimin e Trete ne Konkursin Nderkombetar per poezine në Itali
 
Kjo gjeni 9 vjeçare na ka derguar enkas per gazeten time “Nji Dritare e re”,kisha shume kenaqesi qe kjo gjeni te jete mike ne portalin tim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s