Detroid: Ditët e Letërsisë Shqipe në SHBA – Xhevat Latifi fitues i Çmimit “Gjergj Fishta”


Detroid: Ditët e Letërsisë Shqipe në SHBA – Xhevat Latifi fitues i Çmimit “Gjergj Fishta”
 
 
 
 
Xhevat Latifi, Poetit nga Kosova, i është ndarë Çmimi “Gjergj Fishta” në kuadër të Ditëve të Letersisë Shqipe në SHBA që u mbajtë në Detroid.
 
Vlersimi i Jurisë së Revistës “Kuvendi”, për konkursin e vitit 2017, Çmimi “ Gjergj Fishta” i jepet poetit nga Kosova, Xhevat Latifi, për poezinë më të bukur dhe më unikale të vitit.
Juria ka ndare edhe Çmimet per krijimtarine dhe bashkëpunimin me Revisten “Kuvendi”
Çmim Special i jepet Enkelejda Kondi, Francë
 
Çmimi i parë në poezi i jepet Irma Kurti, Itali
 
Çmimi “ Gjergj Fishta” i jepet poetit nga Kosova, Xhevat Latifi
 
Çmimi “ Migjeni”, poetes nga New Yorku, Adelina Dardha
 
Çmimi i parë në publicistikë i jepet Inxhi Aliçkaj, Tiranë
 
Çmimi “ Faik Konica”, në publicistikë, i jepet Armela Hysi, Greqi
 
Çmimi “ Arshi Pipa” i jepet Ermira Babamusta, Boston
 
Çmimi “Betim Muço” , në prozë, Vlash Filit, Filadelfia
 
Ndërkaq që më “Mirënjohje” janë nderuar Ilir Shaqiri, Raimonda Moisiu, Gezim Basha, Albina Palushi.
 
Ditët e Letërsisë Shqipe në SH. B. A.
Edicioni i 16-të. Detroid, Michigan, 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s