UDHËTIM I GABUAR / Poezi nga Ekrem Ajruli

Poezi nga Ekrem Ajruli
 
 
UDHËTIM I GABUAR
 
Udhëtim i gabuar n’kërkim unazëshprese
Nëpër do lëndina mbuluar nga drizat
Dashuri e pafat me krah pilivese
Mbaron në plojë kërmash ku gostiten mizat
 
Dielli rrugën humb terri nis e zgjatet
Mbi do re të zeza dhimbje sjell jermia
Në moçal mbytet besa kur shfaqen inatet
Nën thundër derrash mbaron dashuria
 
Dhe vjen një çast era degdis retë
Skëterra fashitet në kaltërsi qielli
Liri e përçmuar plagët i lidh vet
Me shikim buzagaz drejtuar kah DIELLI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s