Poezi nga Monda Hamitaj

Poezi nga Monda Hamitaj
 
 
 
Qytetit tim buzë mbrëmjes
 
Eci rrugës mbrekullohem
dhe pse jashtë ështe natë
Pemët lakuriqe që ditës i druhen
nata i përkedhel me gishtat e gjatë.
 
Pluhërën e hirtë u hedh supeve,
për vete shijon këtë magji,
nga njerëzit i fsheh , i shtyn tutje
në vesh u flet , me ëmbëlsi .
 
Tutje çapitur ecën një qenush,
Zonja dhe ai ecin ngadalë,
Një bulkth që këngën fillon,
me një refren që më bën të qaj.
 
Atje mes pemëve lartë në qiell
Ylli im i fatit s’ paska dalë,
diku dremit apo po fle
mua më la me sytë lart.
 
Pas meje hapa dyshe afrohen,
mes puthjeve dy të rinj bashkuar
– Më do i dashur, ajo e pyet
– Sa qielli e dashur Ty të dua.
 
Dhe treten hapat e tyre larg
Nata i përpiu më si dëgjova
Një i dehur , nga pija lëkundej ,
këmbët mes gjethesh i ngatërrohen …
 
Udhëtimin mbi re ka nisur hënëza
herë plot dritë, herë si e vrarë
Në qafe i vareshin meteorët medalion,
si nuse stolisur mu duke atë natë …
 
Tash unë eci për krahë me qytetin tim
më mbrekullon, sa nuk kam fjalë,
Sjell brenda meje më të bukurën melodi,
që zemra e kompozoi si e marrë …
 
 
 
Tanë moj yll i bukurisë …
 
Tanë moj yll i këputur
O zambak i larë në vesë
Fustan derdhur , sy i shkruar,
kur më del shkëlqen si diell .
 
Dridhet zemra kur ti qesh,
kur si engjëll rrugës shkon,
as më thua për ku rend,
tinëz prej zemrës që të do ?
 
Larg prej natës edhe territ ,
flokët lyen me hënën e artë,
seç harbohet Gjoku i bardhë,
Rend pranë teje rrugën çan … !
 
Ah , të isha i padukshëm,
të të futesha në gji ,
Aromë lule të të merrja,
Me Gjokun të bëheshim tri .
 
Rrugën e malit të merrnim,
Larg prej syve të njerëzisë,
mbi lëndinën e pashkelur ,
fjalë zemre le të mbijnë.
 
 
 
Monda Hamitaj

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s