Shtëpia Botuese ” Toena” ka publikuar romanin më të ri “LAOKOONI” të autorit Kadrush Radogoshi

Kadrush  RADOGOSHI boton romanin më të ri “LAOKOONI”

Shtëpia Botuese ” Toena” ka publikuar romanin më të ri  “LAOKOONI” të autorit Kadrush Radogoshi

Nëse do t’ia tregonim dikujt me dy fjalë fabulën e romanit të Kadrush Radogoshit, do të ishte e pashmangshme të anashkalonim legjendën e Laokoonit. Laokooni ishte kundër pranimit të kalit të drunjtë të grekëve dhe si ndëshkim për këtë hyjnitë progreke e mbytën me anë të gjarpërinjve. Një skulpturë e famshme e Rilindjes e paraqet në çastin e mbytjes. Ka të ngjarë që vdekja, mos më mirë të thuash vrasja e tij, të ketë qenë një vrasje politike, fill pas së cilës Troja ra me anë të tradhtisë.
Por autori, Kadrush Radogoshi, e ka aktualizuar legjendën në kushtet e Kosovës, duke na dhënë një dëshmi autentike e artistike me vlera të veçanta në këtë sens të historisë, rrethanave dhe protagonistëve që parapërgatitën çlirimin e Kosovës nga robëria e gjatë serbe.

 

Autori: Kadrush Radogoshi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s