Antologjia Poetike : “HORIZONT I KALTËR POEZIE” (Trirema e Poezisë Joniane – Edicioni XI) – Elvira Elvira KUJOVIC / Përktheu në shqip Tyran Prizren Spahiu


HORIZONT I KALTËR POEZIE
 
Me poetë pjesëmarrës në takimin portik, “Trirema e Poezisë Joniane“, organizuar nga Klubi i Krijuesve Jonianë Sarandë. 29 shtator – 01 tetor 2017 Edicioni XI
 
 
 
Poezi nga Elvira KUJOVIC, Serbi
 
 
MË VODHE
 
Ti më solle në ëndërr,
në duart tuaja
të rritur me myshk
më solle në shpellë,
prej nga rrjedhim dhe ku do të kthehemi përsëri,
ne njerëzit e egër dhe gratë
me një kërkesë për natyrën ashtu siç është
dhe jo për atë si ne e imagjinojmë,
ti më solle në oxhakun tënd,
pranë zjarrit tënd të përjetshëm për tu shtrirë
lakuriqe dhe e nxehtë
të lindi ëndrrat tua
dhe botën tëndë të re,
ti më çove në retë e mjegullës,
si një engjëll në të zezë më ke mbështjellë,
të mos shoh gënjeshtrat dhe të forcohem
dhe të qesh me atë buzëqeshjen
e një gruaje të çmendur dhe të lumtur …
Më solle… më more … me ty
përgjithmonë më hodhe larg nga bota e gënjeshtërt,
të cilën vetëm e ëndërrojmë dhe nuk e jetojmë ,,,,
 
 
Përktheu në shqip Tyran Prizren Spahiu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s