Antologjia Poetike : “HORIZONT I KALTËR POEZIE” (Trirema e Poezisë Joniane – Edicioni XI) – Marina MIJAKOVSKA (Maqedoni) / Përktheu në shqip Adem Abdullahu

HORIZONT I KALTËR POEZIE
 
Me poetë pjesëmarrës në takimin portik, “Trirema e Poezisë Joniane“, organizuar nga Klubi i Krijuesve Jonianë Sarandë. 29 shtator – 01 tetor 2017 Edicioni XI
 
 
Poezi nga Marina MIJAKOVSKA, Maqedoni
 
 
HESHTJA NËPËR TEHET E ANËVE
 
Do ta përmbys botën
që tregohet e rrëfehet
nga lart poshtë
dhe nga ajo do ta shkund gjith zhurmën
që ndot e shqetëson
ekzistencën femërore.
 
Natyra femërore është:
e paparashikueshme, e pakontrolluar dhe e zëshme.
 
Duke trandur anët e botës
qelqi i zërit do të pëlcasë, a
heshtja
e
sh
t
j
a
heshtja
do të notojë nëpër tehet
e anëve.
 
 
SHTRATI I HESHTJES
 
Nën gjirin e purpurrta të natës
do të ngelin të vetmuara të gjitha rrugët yjore
Atëherë të gjith zërat e hapave të vrazhdë
të fuqisë mashkullore do të ngrinë.
Të gjitha luftrat në botë do të heshtin,
të gjitha tradhëtitë bashkëshortore do të zhduken
vetëm atëherë kur pasioni do të mbahet
nën temperaturë konstante të qëndrueshme.
 
 
Marina MIJAKOVSKA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s