Antologjia Poetike : “HORIZONT I KALTËR POEZIE” (Trirema e Poezisë Joniane – Edicioni XI) – Mauricio EVANGELISTA ( Itali) / Përkthu në shqip Agim Mato

HORIZONT I KALTËR POEZIE

Me poetë pjesëmarrës në takimin portik, “Trirema e Poezisë Joniane“, organizuar nga Klubi i Krijuesve Jonianë Sarandë. 29 shtator – 01 tetor 2017 Edicioni XI

Poezi nga Mauricio EVANGELISTA, Itali

 

BAR

Ky burrë do të ulet në bar për një gotë
dhe sytë e tij do të bëhen tërheqës,
dhimbja e tij do të bëhet e rëndësishme.
Dhe është e drejtë.
Për një cast të pranosh se bota
është ky hotel, kjo gotë
një akt dashurie në fatkeqësi.

 

KORRIDOR

Korridori i kësaj ndërtese
ishte ndotur nga tapetet në dalje.
Gjaku im është coca cola
duart e mia bëjnë të vërtitet kanaçja
nga vrima e përgjimit të portës,
të thashë “njatjeta”, para se të hyje,
një mbrëmje njëzetë vjet më parë.
Dhe rrëshqasin sendet, zgjaten hijet.
Po të lë, – “njatjeta” – i huaj pas meje,
dita me konsum të ulët,
ndriçon fjalët në hyrje.
Home sweet home.
Shtëpi e ëmbla shtëpi.
Ti nuk je i mirëseardhur!

 

Mauricio EVANGELISTA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s