Antologjia Poetike : “Trirema e Poezisë Joniane” (Edicioni XI ) – Marian EIKELHOF ( Hollandë) / Përktheu në shqip Dashamir Malo

Trirema e Poezisë Joniane
Me poetë pjesëmarrës në takimin portik, “Trirema e Poezisë Joniane“, organizuar nga Klubi i Krijuesve Jonianë Sarandë. 29 shtator – 01 tetor 2017 Edicioni XI
 
 
Marian EIKELHOF, Hollandë
 
 
NJË DITË E SHKUAR
 
Sot dita zgjohet me ty
Këmbët tona së bashku në rërën e huaj
Nuk e njoh vendin pas buzëqeshjes sate
Por ne kërcejmë të njëjtin vallëzim
Ndajmë detin
Kripa në buzët e tua
Puthje
Mjerim
Si sot…. shumë kohë më parë.
 
 
 
THJESHT XHELOZ
 
Kur gjithça ajo bën është në të artë dhe vjollcë,
duke ndriçuar shpirtërisht drejt hapësirës,
 
paqësore dhe të përsosur, e shndritshme,
 
si ylli natën në një revistë me shkëlqim
me hare dhe dritë, ndërsa …
çdo gjë rreth meje është gri dhe mugët,
 
e shëmtuar dhe e degraduar,
 
pa frymëzim dhe e parëndësishme,
blu dhe e rëndomtë, dhe krejtësisht
e pakuptimtë,
depresive dhe e privuar nga
çdo bukuri,
duke u hedhur nga ura si një vetëvrasje e
kujtesës,
atëherë miku im dhe dashuria,
në këtë rrugë me të përpjeta dhe
 
të tatëpjeta, të jetës,
 
do të të pyes për të gjetur portën
ose thjesht do ta gjej rrugën
 
vetë.
 
 
 
Marian EIKELHOF
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s