Mërzi dhe trishtim / Poezi nga Sinan Vaka

Poezi nga Sinan Vaka

 

Mërzi dhe trishtim

Në mbrëmje lodhemi dhe shndërohemi si moti
Mërzi dhe trishtim. Të duash? Të urresh? Po kë ?
Kotësia rrit brengën dhe po kaq së koti
Shpërfillja flatron dhe gjurmë nuk lë .

Qerpikënjomur na zë gjumi ëndërritës
e pamundura kohë na braktisi edhe sot;
Tokësoret imagjinata arrijnë stacionin e pritjes
Të paktën ëndërrimet, askush s’na i prek dot.

Kemi kohë të jemi zotër vetëm gjumësimit,
Në jetën e dëshirës dhe të pragut hyjnor.
Dhe lutemi etershëm ti largohemi agimit,
që vjen vrastar dhe mizor !

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s