Kalendari poetik: Gesualdo Bufalino 1920-1996 / Përgatiti materialin: Maksim Rakipaj

Gesualdo BUFALINO Kalendari poetik: Gesualdo Bufalino 1920-1996 Shkrimtari dhe poeti italian u lind si sot, më 15 nëntor 1920; qe mësues, u çfaq vonë si shkrimtar, në moshën 61 vjeçare me nxitjet e vazhdueshme nga Leonardo Shasha dhe Elvira Sellerio; … Continue reading

Advertisements

Si e kam njohur Ferhat Cakaj / Nga: Agron Shele

Si e kam njohur Ferhat Cakaj Ishte një nga ato ditët e nxehta të Korrikut, ku më së shumti njerëzit në qytetin e Kukësit drejtoheshin buzë liqenit të Drinit. Ishte viti 1994 dhe unë isha në moshë fare të re, … Continue reading

Advertisements

«VAJET E PRANVERËS MASHTRUESE » – ROMAN NITROGLICERINE I BAJAME HOXHËS / Nga: Shpend Sollaku Noé

«VAJET E PRANVERËS MASHTRUESE » – ROMAN NITROGLICERINE I BAJAME HOXHËS       Nga: Shpend Sollaku Noé   1 Shpendi «Vajet e pranverës mashtruese», që sapo mbarova së rilexuari, promovohet në Bruksel nga Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptarë në Belgjikë, … Continue reading

Advertisements

Lines on my page / Poem by Hana Shishiny

Poem by Hana Shishiny   Lines on my page -1- The beating of your heart The murmurs of your silence The whimpering of Autumn leaves Your shining eye with tenderness All are faces of art Luring me here and there … Continue reading

Advertisements

LUGINA / Poezi nga Edlira Xhani Velaj

Poezi nga Edlira Xhani Velaj     LUGINA   Nuk di si vjen kjo erë e ftohtë, lugine. Sa larg është lugina ime! Sa larg! Kapërcej një qiell të zbrazët, një det zemërak e vij në një tokë që më … Continue reading

Advertisements

REFLEKTIM I VONUAR / Fragment i shkëputur nga romani “Dashurie Rrëqethëse” i autores Lela Kokona Dardha

REFLEKTIM I VONUAR   Fragment i shkëputur nga romani “Dashurie Rrëqethëse” i autores Lela Kokona Dardha Netët e burgut ishin tejet te zymta. Agimi i ditës së re,përveçse pakësonte një shifër në dënimin e tyre, i jepte dhe një farë … Continue reading

Advertisements

Videopoem : De unde vii și unde pleci? / Irina Lucia Mihalca

 Videopoem : De unde vii și unde pleci? – Irina Lucia Mihalca

 

Advertisements