Antologjia Poetike : “Trirema e Poezisë Joniane” (Edicioni XI ) – Aleksandros AIDHONIS ( Greqi) / Përktheu në shqip Vangjel Zafirati

Trirema e Poezisë Joniane
 
Me poetë pjesëmarrës në takimin portik, “Trirema e Poezisë Joniane“, organizuar nga Klubi i Krijuesve Jonianë Sarandë. 29 shtator – 01 tetor 2017 Edicioni XI
 
Aleksandros AIDHONIS, Greqi
 
 
ARTI I SE MUNDSHMES
 
Pranove të respektoje programin në versionin më ekstrem të tij
pa kompromiset e domosdoshme e shkurtimet.
Të kërkuan të këndosh arien e operës së Toskas:
“Jetova për dashurinë, jetova për Artin “.
Dhe ti, s’pranove të pajtoheshe me dëshirat
brutale, të turmave bërtitëse.
Për ty, nuk kishte rregulla e detyrime
që të disiplinonin ndjenjat e tua të lira.
Prandaj ke lënë shikimin tënd të bjerë në ujërat e Sikuanës
në fund të lumit, me mbetje prej sperme burrash.
Edhe aty, në platformat e mykura të brejtësve
u shfaq, pas një shtërngate të madhe
burri i Parisit, i lirë prej obligimesh e detyrimesh.
Ishte trofeu yt, arritje edhe kjo
e një kërkimi të brëndshëm të përtejditëve.
Simbol dashurie të përjetshme, e karakterizove.
Dhe ishte pikërisht bashkëbisedues i barabartë me dashurinë,
të predikimeve të filozofisë e të artit të së mundshmës.
 
 
 
 
Aleksandros AIDHONIS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s