Antologjia Poetike : “Trirema e Poezisë Joniane” (Edicioni XI ) – Elena PRENXHOVA ( Maqedoni ) / Përktheu në shqip: Linidta Ahmeti

Trirema e Poezisë Joniane
 
Me poetë pjesëmarrës në takimin portik, “Trirema e Poezisë Joniane“, organizuar nga Klubi i Krijuesve Jonianë Sarandë. 29 shtator – 01 tetor 2017 Edicioni XI
 
Elena PRENXHOVA, Maqedoni
 
 
DASHADASHËSE[1]
 
e mbështollëm dashurinë me çarçafë
të ngjyer në gjak
të ngjyer në lot
dhe duke i shtrirë dorën e shpëtimit
i ofruam ndihmë duke e prridhur
ndërsa ajo gjëmon
klith dhe
sokëllin deri në frymën e fundit
 
kështu ne shpëtuam prej saj
prej nesh
unë prej teje
ti prej meje
secili prej vetvetes
 
shumë vite më vonë
kur deshëm të dashurojmë
kur deshëm të na dashurojnë
ajo na vrau
 
në vend
të fëmijës së bëshëm fëmija barkçullak me shigjetë depërtuese
na e dërgoi
darkeren anorektike me kosë në dorë
 
çfarë mbollëm atë korrëm
madje edhe farën e dashurisë
së tim ati e mamasë tënde,
të babait tënd e mamasë sime
gjithë çka lindi prej tyre vdiq brenda nesh
 
për dashurinë mbet të lexojmë nëpër tekste të huaja
dhe ta gjuajmë në fytyrat e të huajve,
që na anashkalojnë,
që nuk mund të na dashurojnë,
që nuk mund t’i dashurojmë,
për shkak se dashuria neve nuk na do,
ngase s’është e natyrshme
i vrari ta dojë vrasësin
sa do që të bëhet fjalë
për krim nga pasioni,
sa do që të bëhet fjalë
për krim gjaku
 
krimi është krim
dashuria është dashuri
 
kurse për ne dashuria është vetëm një d !
 
 
 
Elena PRENXHOVA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s