Antologjia Poetike : “Trirema e Poezisë Joniane” (Edicioni XI ) – Teodora MASTROTOTARO (Itali) / Përktheu në shqip Agim Mato

Trirema e Poezisë Joniane
 
Me poetë pjesëmarrës në takimin portik, “Trirema e Poezisë Joniane“, organizuar nga Klubi i Krijuesve Jonianë Sarandë. 29 shtator – 01 tetor 2017 Edicioni XI
 
Teodora MASTROTOTARO, Itali
 
 
1..
 
Nëse pallatet do të ishin sytë e mi,
krahët e mia dhe këmbët e mia.
Dhe shtëpitë në brendësi
ndoshta do të ishin organet e mia.
Dhe njerëzit akoma më brenda,
ndoshta shpirti im
dhe shpirti i njerëzve,
ndoshta truri im.
Atëherë ti i dashur
do të rrije për shtatë palë qejfe tek unë
dhe në çdo cep brenda meje…
 
2.
 
I pambrojtur.
I pambrojtur lan gojën,
ndërsa mua më lan duart.
Pi prej meje spermën
e mbetur gjatë viteve që pastaj
e pastër
të mund të puth yjet
dhe të bëj dashuri me ta.
Yll me gjashtë çepa jam unë.
 
Pesë është trupi im.
Njëri është balli yt.
 
Teodora MASTROTOTARO

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s