Kalendari poetik: Gesualdo Bufalino 1920-1996 / Përgatiti materialin: Maksim Rakipaj

Gesualdo BUFALINO

Kalendari poetik: Gesualdo Bufalino 1920-1996

Shkrimtari dhe poeti italian u lind si sot, më 15 nëntor 1920; qe mësues, u çfaq vonë si shkrimtar, në moshën 61 vjeçare me nxitjet e vazhdueshme nga Leonardo Shasha dhe Elvira Sellerio; arriti të fitojë dhe çmime të ndryshme për letërsinë. Qe njeri me kulturë të gjërë dhe botoi shumë sa qe gjallë. Vdiq papritmas në një aksident rrugor. Pasionet e tij veç letërsisë qenë shahu, muzika klasike dhe xhaz. Çmohej shumë edhe si përkthyes, sidomos nga frëngjishtja. Kam disa poezi nga mjeshtri italian, sot përzgjodha këtë për miqtë e mi:

VETVRASJE TË PADUKSHME

Ka vetvrasje të padukshme.
Mbetesh në jetë thjesht për diplomaci,
ha, pi, ecën.
Dhe të tjerët e hanë gjithmonë,
por ne e dimë, qeshim me vehte,
meqë gabohen, sepse, prej kohësh kemi vdekur.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s