Lamtumirë Bajazit Cahani (elegji) / Poezi nga Servet Bytyçi

Poezi nga Servet Bytyçi

 

Lamtumirë Bajazit Cahani

(elegji)

E bukur ishte kjo vjeshtë e dytë,
por natyra e ndërroi ngjyrën
ndërrojnë ngjyrat ditë për ditë
një zbehje e lehtë pushton krejt natyrën.

Fletë e fundit e Tetorit ra,
siç një nga një po bien fletët
dhe një jetë prej nesh u nda
Oh, Tetor, pse na i merr poetët?!

Pashtriku plak e rrudhi ballin
një thinjë në ballë ju shtua
në heshtje sot po përcjell djalin,
që ecën si flaka që nuk u shua.

Si flakë që nuk u shua,
por bën dritë në djepa të drurit
një fije e hollë mbështjellë në zi
sot tej për tej Hasin e Gurit.

Në Has të lashtë rrjedh dhe vala,
në rrobë të zezë mbështillet vatani
Valës së Drinit i çoj të fala
Lamtumirë Bajazit Cahani!

 

U prehsh ne paqe Bajazit Cahani

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s