Poezi nga Dhimitër Nica

Poezi nga Dhimitër Nica   PRITJE… MALL, DASHURI Mallin pres të hyjë nga dritarja dhe kanatat po ia lë hapur, ai po hynë nga të gjitha anët rreth e qark zemrën e trupin ka kapur… Ky mall shpirtin po e … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Ferit Rama

Poezi nga Ferit Rama   M A S K A R A D Ë Çdonjëri prijësin e vet lartësonte si Zotin, po prijësin e tjetrit e shante ç’ i mban pragu.. Me fjalë e me grushte goditën shoqi – shoqin … Continue reading

Advertisements

“Në goj` të erës”- NJË ESE PËR NJË POEZI / Nga: Arqile Vasil Gjata

NJË ESE PËR NJË POEZI “Në goj` të erës”   Nga: Arqile Vasil Gjata …Isha duke soditur me kënaqësi një poezi të poetes L. Lazaj, me titull intrigues dhe pa aq mjeshtërore “Në goj’të erës” Nga leximi me vëmëndje, kuptove … Continue reading

Advertisements

Poems by Syedah Maryam Iqbal

Poems by Syedah Maryam Iqbal     Clumsy Relationships   Living with you for millions of years To seek support and blood supply, They remain close clumsily, Just for their own survival. Showing you that they are very dear and … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Bilall Maliqi

Poezi nga Bilall Maliqi   NJIHE KORBIN Korbin e zi që krrakatë mbi tonën çati e njoha… Është i zi si nata futë që tremb dhe ëndrrën po, po korbin e zi e njoha unë njihe edhe ti…!   VARGJE … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Anila Themiu

Poezi nga Anila Themiu   PËRMBYTJA Uji rrjedh malesh fushash nuk ndalon uji shtëpish vërshon uji kur rrugën i ndalin Jeta lindur në ujë,po nga uji mbytet Fshin uji fajin e tëpazotëve apo (hajdutve të fondeve) Mblidhet uji në sytë … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Ndue Marku

Poezi nga Ndue Marku   MBRAPSHT Maskat laramane të karnavaleve mbrapshtë, Edhe qielli i kesaj stine mbrapshtë më ngjanë, Ditet,javet,mbrapshtë parakalojnë…, Mbrapshtë kthyer fletët..në..kalendar Mbrapshtë gjurmet e nxituara të kalimtareve..! Shtetët,kontinentet…mbrapshtë Bashkë më detët,oqeanet… Mbrapshtë sikur fluturojnë edhe zogjtë e..qiellit…. … Continue reading

Advertisements