Antologjia Poetike : “Trirema e Poezisë Joniane” (Edicioni XI ) – Irini Duka KAVADHIA ( Greqi) / Përktheu në shqip Vangjel Zafirati

Trirema e Poezisë Joniane
Me poetë pjesëmarrës në takimin portik, “Trirema e Poezisë Joniane“, organizuar nga Klubi i Krijuesve Jonianë Sarandë. 29 shtator – 01 tetor 2017 Edicioni XI
 
 
Irini Duka KAVADHIA, Greqi
 
 
GJENDJE FATALE
 
Këmishë e nderur në litar
Boshe dhe e lehtë që erërat e tundin,
mbahet prej cepave të tij
si prej filli.
Si të dënuarit e dikurshëm
varur në litar.
Dëshirë e tij nuk komandon
mbi fatin e tij mbërthyer
sipas vullnetit Eoli
ngado e rrotullon.
Edhe ajo – krijesë e pa vullnetshme-
në fatin e saj e hedhur
thatanik, njeri-skelet duke të kujtuar.
Djalë katërmbëdhjetvjeçar
i dhënë në vrullet e adoleshencës
shikimi i tij tërheq dritën e farit
lëshuar në substancat e dehjes.
Trup i vuajtur në det të hapur
krrokamë e tij tashmë është e shkruar,
e në buzëdetin e pulëbardhave, ngashërimet.
Trup i nderur në litar
bosh e të lehtë era e tund
mbahet akoma në jetë.
Si për çudi – apo dënim,
e ndërsa pluhuri mbulon gjithçka
ditët e tij të pakta tashmë
midis kësaj gjendjeje të tij
e netëve mashtruese
shpërndanë me dhimbje e pa dashje.
 
 
 
Irini Duka KAVADHIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s