Poezi nga Bilall Maliqi

Poezi nga Bilall Maliqi

 

NJIHE KORBIN

Korbin e zi
që krrakatë mbi tonën çati
e njoha…

Është i zi si nata futë
që tremb dhe ëndrrën

po, po
korbin e zi e njoha unë
njihe edhe ti…!

 

VARGJE PËR TY

mos u bëj fytyrë vjeshte
e përlotur
as fytyrë dimri pranë zjarrit
e kotur…

(se)s’të njeh (pran)vera
as zogjtë nëpër kopshtie
tevona si ta nuhas unë
atë aromë dashurie?!

 

MALLËNGJIM…

n’shuplakë të dorës së saj
lëshova pak mall
të pushoj qetësisht si një zog i lodhur

ta miklojë butësisht
ky engjëll i kopshtit të Edenit

në sytë e saj zbraza atë shikim
(tej)përtej vrimës së gërfyellit
e të lidhem dashurisht me kujtesën…

 

SHKARRAVITËS(I)

Vija rreshtash të hartuar
me (plot) shkarravina

për të ngritur ngrehina
(për)mbi puçrra të enjtura

e për të lëshuar rrënjë
nëndheshëm mes eshtrash

ky shkarravitës kobzi
me vulë të zezë në ballë

mbjell shkurre ferracakesh
brenda hartës së tkurrur…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s