Blues in memoriam – Wistan Hugh Auden / Solli në shqip Petrit Sulaj

Poezi nga Wistan Hugh Auden

 

Blues in memoriam

Ndalni krejt sahatët
telefonit këputjani telat
qentë mos i lini të lehin
mbylluani shpellën me një kockë.

Bëni të heshtin pianot
duke u rënë tambureve
nxirni nga arkivoli të vdekurit
futni në vend tyre ato që qajnë.

Ai ishte nordi im, por dhe jugu
lindja ime e perëndimi
java ime e punës
bashkë me te dielën
e pushimit.

Mesdita ime, po dhe mesnata
koha ime kur flas
e kur këndoj.

Kisha menduar se dashuria
është e përjetëshme:
sa kisha gabuar!

Yjet nuk duhen më
fikni te gjitha sa janë
Hënën amballazhojeni.
diellin flakeni në greminë.
Tashmë asgjë hyn më në punë
gjithçka ka mbaruar.

 


Solli në shqip Petrit Sulaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s