NËPËR FAQET E NUMRIT TË RI TË GAZETËS “NIKAJ-MËRTUR”… / Nga: Murat Gecaj

NËPËR FAQET E NUMRIT TË RI TË GAZETËS “NIKAJ-MËRTUR”…

Nga: Murat Gecaj

 

Para pak ditëve, doli në qarkullim numri i ri i gazetës “Nikaj-Mertur” (17-2017), botim periodik i Shoqatës atdhetare, shoqërore e kulturore  të krahinës Nikaj-Mërtur, nderuar kjo me titullin e lartë, “Nderi i Kombit”. Ajo është përgatitur për botim nga Dedë Zhivani, me redaktimin letrar të Age Qehajaj (Doçaj) dhe sponsrizuar nga Gjin Niklekaj, kryetar i Shoqatës “Nikaj-Mërtur”.

Gazeta jepet falas dhe, për lexuesit e interesuar, adresa është: “Rruga e Barrikadave”, nr.260/3-Tiranë.

Si zakonisht, në faqen e parë janë paraqitur, me fotografi e tij, disa nga shkrimet, që ka gazeta  në brendësi.

Në faqet 2-5 është botuar shkrimi I Frrok Vukajt, për shkollën e fshatit Gjonpepaj, në krahinë e Nikaj-Mërturit, e para në Malësinë e Gjakovës (Tropojë).Ndërsa në faqen 5 është botuar dhe shkrimi “Danjel dhe Fotini, fituesit e Big Brother-9, dashuri si në përralla”. Në vazhdim është çelur rubrika e re, “Personalitet nikajmërturase, në piedestal kombëtar”. Aty, në dy  faqe, është botuar biseda e Dedë Zhivanit, me prof.Murat Gecaj, “Kam ndjeshmëri të veçantë, pr krahinën tonë të bukur, Nikaj-Mërtur”. Po në këtë rubrikë, është botuar “Një intervistë e shkurtër me prof.Kolë Krasniqi, një bir I shquar I Nikaj-Mërturit, nga Kosova”.

Me interest ë veçantë është reportazhi I botuar në faqen8 e11, “Nikaj-Mërturi shpallet “Nderi i Kombit”, ashtu si dhe fshati Geghysen(nga Dedë Zhivani). Një reporazh tjetër është dhe ai me tgitullin “Bytyçi në festë”, po nga ky autor. Në faqen 10  janë publikuar shkrimet:”Skrimtari e përktyesi Lekë Imeraj” dhe “Ndriçimi I pishtarit të Demokracisë, Bardhyl Ukcamaj”(Shqiptarët në qytetërimin perëndimor).

Në faqen e fundit të numrit të ri të gazetës “Nikaj-Mërtur” janë botuar fotografitë e kopozitorti Kolë Susaj,ing.Sokol Meshi, sportistit Ndoc Qokaj e këngëtarit Gëzim Nika, që Presidenti i Republikës së Shqipërisë u ka thënë titullin e lartë “Mjeshtër I Madh”.

I përgëzojmë kolegët e miqtë, që kan shkruar, si dhe ata, që kanë punuar e kanë ndhmuar në botimin e ri të kësaj gazette. Njëkohësisht, shprehim dëshirën e besimin, se gazeta “Nikaj-Mërtur” do ta vazhdojë pandërprerje udhën e saj!

Tiranë, 17 nëntor 2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s