Kalendari poetik: Attilio Bertoluçi 1911-2000 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Attilio BERTOLUCCI Kalendari poetik: Attilio Bertoluçi 1911-2000 Poeti dhe përkthyesi i njohur italian u lind më 18 nëntor 1911, është babai i dy regjizorëve me emër, Bernardo dhe Xhuzepe Bertoluçit. Filloi të shkruante poezi që në moshën 18 vjeçare dhe … Continue reading

Advertisements

LOJRA – Magda Zavala ( Kosta Rika ) / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Poezi nga Magda Zavala  ( Kosta Rika ) LOJRA Vij qark qafës tënde kafshoj atje ku zënë fill flokët, mjekrën të lëpij, ndërkaq thëthij, buzët që bëjnë gjoja s’duan, të tjera puthje bëj grumbull mbi supa, duke bërë mundje me … Continue reading

Advertisements

CUESTIONARON LA PALABRA SILENCIOSA (Tributo a: Asli Erdoğan – escritora y periodista Turca arrestada por la policía) – Agron Shele / Traducción al Español: Alicia Minjarez Ramírez.

Poema de Agron Shele     CUESTIONARON LA PALABRA SILENCIOSA   (Tributo a: Asli Erdoğan – escritora y periodista Turca arrestada por la policía)   Cuestionaron la palabra silenciosa y a los ojos en la oscuridad; la opacidad de la … Continue reading

Advertisements

LOS CONTINENTES DEL AMOR – Roula Pollard / Traducción al Español: Alicia Minjarez Ramírez

Poemas de Roula Pollard     LOS CONTINENTES DEL AMOR   Pájaros migratorios portan vastedad en sus alas. Antiguas baladas narran vientos llegando a la orilla. El amor cuestiona al abismo corrientes ocultas sus cavidades, sus historias, la inmensidad del … Continue reading

Advertisements

Fragmentos 149 de: “Mis tardes con Don Genaro” / José Revello

José Revello SOBRE LA NOCHE DE LOS TIEMPOS. El tiempo del no tiempo Según Don Genaro HISTORIA DE LA ETERNIDAD. (Formación decimal astronómica) Historia del mundo de Edencia. (Misterio de los sonidos de la música) Fragmento 149 Mi añorado y … Continue reading

Advertisements

ATHINA NË KUJTESËN TIME / Poezi nga Anila Toto

Poezi nga Anila Toto   ATHINA NË KUJTESËN TIME Athina po hesht nën këmbët e mia, Nën lotë, për vëllanë tim, të mirin. Legjenda e Atenës që mbolli ullirin, Paqe s’më sjell, më mbyti vetmia. Njëriu s’humb kurrë nga dituria, … Continue reading

Advertisements

S’KENI PARË ASGJË AKOMA! / Shkëputur nga cikli “Koha e çudirave” të autorti Resmi Osmani

 S’KENI PARË ASGJË AKOMA!   Shkëputur nga  cikli  “Koha e çudirave” të autorti Resmi Osmani      Lake Llullaja vdiq! Vdekje e zezë, si more të tillë burrë?! Në qytetin e vogël lajmi ra si rrufeja në të kthiellët, se të tilla … Continue reading

Advertisements