ATHINA NË KUJTESËN TIME / Poezi nga Anila Toto

Poezi nga Anila Toto

 

ATHINA NË KUJTESËN TIME

Athina po hesht nën këmbët e mia,
Nën lotë, për vëllanë tim, të mirin.
Legjenda e Atenës që mbolli ullirin,
Paqe s’më sjell, më mbyti vetmia.

Njëriu s’humb kurrë nga dituria,
Më kot Sokrati nuk e piu potirin.
Athina s’ka faj , pse e humba të dlirin
Se nga Klitemnestra u mbyt burrëria.

Nën tokë athiniote po i dergjej kurmi
Po jo shpirti i vëllait tim, të mirit.
Se ia përcolli vetë Polikleti,
Drejt brigjesh amtare ku trishton dhe bliri.

Elegji për birin ngritën valët e detit,
Atje, ku im vëlla më të lehtë e bën gjumin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s