LOJRA – Magda Zavala ( Kosta Rika ) / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Poezi nga Magda Zavala  ( Kosta Rika )

LOJRA

Vij qark qafës tënde
kafshoj atje ku zënë fill flokët,
mjekrën të lëpij,
ndërkaq thëthij, buzët që bëjnë gjoja s’duan,
të tjera puthje bëj grumbull mbi supa,
duke bërë mundje me ty
më e lirë jam;
ti përpiqesh të më mundësh,
sipër të jesh
dhe i lumtur qesh kur mbi ty shtrihem
e zbavitem.

Shkëlqen me gjithë bukurinë tënde
kur më pranon kështu, të pacipë
në hovjet e mija
dhe më mirë më njeh e kënaqesh.

Merret vesh, je më i mençëm tani.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s