RRUGËTIMI I DASHURISË / Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista

Poezi nga Mimoza Çekiçi Rista
 
 
RRUGËTIMI I DASHURISË
 
Si zogu që folenë e braktis një ditë
u gjenda në shtigjet pafund të jetës
Herë i trembesha makthit të humnerave
zemra vishej me frikë nga makthi i tatëpjetës.
 
Diku në një shteg, diku në një udhë
në revanin kaotik tek ecja kuturu,
kur gjaku vrëshonte zemrës plot rrudhë
magjishëm u gjenda në krahët e tu.
 
Të gjitha çfarë kisha brenda meje
dhe ato që si kisha, ty ti dhashë,
kur puthjen shkëmbyem në majë të Olimpit
pasqyrës së syrit tënd veten pashë
 
Tashmë së bashku në një udhë jemi,
si krahët e një avioni që çajnë retë
Stuardjesa të pagabueshme vajzat kemi
pika e gravicionit tonë në këtë jetë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s