Gjer tek ylli / Poezi nga Mihai Eminesku

Poezi nga Mihai Eminesku
 
 
 
Gjer tek ylli
 
Nga ylli, rruga gjer tek ne
Është e gjatë dhe s’mbaron,
që drita të vijë përmbi dhe
me mijëra vite do të shkojnë.
 
Ndoshta ylli s’është më
U shua në botën errësirë
Po drit’ e tij ecën gjithnjë
Tashmë tek ne ka arrirë.
 
Nga kandili i tij i shuar,
Ndriçimi endet nëpër botë
Ylli shumë pat jetuar,
Por kur vdiq, erdhi në tokë.
 
Kur dashuria ikën e s’vjen
E mbulon hija e trishtimit
Kujtimi i saj prapë na gjen,
Siç na gjen vala e ndriçimit.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s