Udhëtim përfundimtar / Poezi nga Huan Ramon Himenes

Poezi nga Huan Ramon Himenes
 
 
Udhëtim përfundimtar
 
Do të iki… dhe do të mbeten zogjtë
Me këngë në gojë,
Do të mbetet kopshti im, pemët e gjelbra
Dhe pusi në oborr.
 
Çdo pasdite qielli do të jetë i kaltër e i qetë
Dhe fshati do të përtërihet çdo vit.
Dhe n’atë kënd të kopshtit me lule e gëlqere
Do të bredhë i përmalluar shpirti im.
 
Do të iki… dhe do të mbes vetëm, pa vatër,
Pa pemë të gjelbër, pa pus në oborr,
Pa qiell të kaltër e të qetë…
Dhe do të mbeten zogjtë me këngë në gojë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s