Labyrinth ( Labirynt) – Eliza Segiet / Translated by Artur Komoter

Poem by Eliza Segiet   Labyrinth In the vortex of dance, wandering in the labyrinth of time she saw the ephemerality of existence. Today turns into yesterday as in the Heraklite river – fluid, smooth. Although trees live longer than … Continue reading

Advertisements

DASHURI E MOHUAR / Nga: Lela Kokona Dardha

DASHURI E MOHUAR   Nga: Lela Kokona Dardha Liza qëndronte mbi krevat e zhytur thellë në mendime, duke mbledhur të gjitha ngjarjet e përjetuara dhe vazhdonte t’i hidhte në letër,duke dashur t’i ruante si thesar ,pavarsisht se ishin të hidhura.Ato … Continue reading

Advertisements

Poeta italiano Vincenzo Marrazo realiza entrevista al magico poeta peruano Roger Casanatan en revista italiana “One Elpis”.

Poeta italiano Vincenzo Marrazo realiza entrevista al magico poeta peruano Roger Casanatan en revista italiana “One Elpis”.     La hoja del almendro   La hoja del almendro divagando cae en exigua hierba.De caída emerge fúnebre eco. Ya no gozará … Continue reading

Advertisements

You can’t draw my picture – Tarana Turan RAHİMLİ / Translator: Sevil Gulten

Poem by Tarana  Turan RAHİMLİ   You can’t draw my picture You can draw a picture of a tree or a stone You can draw picture of fading winter in spring You can take all what you see in this … Continue reading

Advertisements

Poezi nga Hilmi Hajra

Poezi nga Hilmi Hajra   … TË ZVERDHUR Mveshur me zymtësi heshtjeje, Mbrenda mjegullnaje të “bardhë”, Të pangopur lakmije defilojnë, Puthadorët, stinëve gjallojnë zvarrë. Memecë si mure kështjellash që shekujve, Dëgjuan e panë, e zë kurrë nuk nxjerrin! Nuhasin labirintheve, … Continue reading

Advertisements

Poemas de Marian Eikelhof / Traducción al Español: Yuleisy Cruz Lezcano

Poemas de Marian Eikelhof       Un día lejano…   Hoy el día se despierta contigo… con los pies desnudos juntos en arena extranjera. No conozco el país atrás de tu sonrisa mas bailamos la misma danza dividiendo el … Continue reading

Advertisements

KOHA E IKUR / Poezi nga Iliaz Bobaj

Poezi nga Iliaz Bobaj   KOHA E IKUR Si era mbi kurrize kodrash, na ikën ditët marrëzisht dhe dimri ish aq i gëzueshëm, sa vera e mërzitshme ish. Të lodhur, thyer prej qetësisë, mes zhurmës u çlodhëm ndërkaq dhe kemi … Continue reading

Advertisements