Cikël poetik nga Oriada SULA

 

Cikël poetik nga Oriada SULA

 

E PËRLOTUR HESHTË

E përlotur
nuk flet asnjë fjalë
ndër rrugët
e vetme.

E trishtuar
ecën ajo
me kokën poshtë
prej lotëve.

Lotët janë vrasës
pa pagesë
po pyet se kush
më të vërtetë nuk e di.

Ah ,po ajo bën
tik
tak
po qanë
po rënkon
vuan
S´po duron.

Ah,
keq me vjen
e perlotur nuk flet
heshtë.

Pret
ikën
vjen serish
vuan,vuan ajo.

Qanë dhe shiu me të
qajnë yjet,planetet,kontintet
mbyten lumënjtë,ujërat,edhe detet.

Ah, sa keq më vjen
serish po qanë
qaj dhe unë
bashkë me të
qajmë se bashku.

Sikur ka një rrugë tjetër
ç´rrugë ka mbetur
e përlotur ajo heshtë
qanq
e ikën prapë.

Qajë dhe unë
bashkë me të
serish.

 

MARRËZISHT PËR ETJE

Do jemi bashkë
s’ts lë në ftohtë
të mbetësh jashtë.

S’do na ndajnë fjalët,
oqeanet, as detet
për ty lë të vdes.

Dhe..
i vetëm uni të mos më mbetet
s’do këtë..
as lamtumirë,
as përshendetje.

Do jenë dy duar
kapur bashkë,
të dashuruar
marrëzisht për etje.

 

MË SHUMË SË KURRË

Dhe kush dhemb
më së tëpërmi
Dhemb trishtimi ,
ecur nën zemër.

Mua me dhemb
më shumë se shumë
është ai trishtimi
qoftë dhe i bukur.

Qe s’më zhduket kurrë.

Po prapë dreqin
me dhemb prapë shumë…

One thought on “Cikël poetik nga Oriada SULA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s