Imitim – Xhakomo Leopardi ( 1798 – 1837 ) / Shkëputur nga libri me përkthime “Antologjia e poezisë italiane” të përkthyesit Sinan Vaka

Xhakomo Leopardi ( 1798 – 1837 )

Imitim

Larg nga pema jote
Ku shkon moj, gjethe e brishtë?
Nga dega e një ferre
më ndau era e trishtë.

Ajo, me shtjellë tek kthehej
nga pylli dhe nga fusha,
me dhele më rrëmbeu
nga faqet dhe nga gusha.

Shkoj ku shkojnë të tjerat
pas bukurisë dhe stimës,
si lulja e trëndafilit
dhe gjethja e dafinës.

 

Shkëputur nga libri me përkthime “Antologjia e poezisë italiane” të përkthyesit Sinan Vaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s