The Phoenix ( A Tribute to the womanist Tunisian poetess Raja Chebbi) / Poem by Olfa Philo

Poem by Olfa Philo   The Phoenix A Tribute to the womanist Tunisian poetess Raja Chebbi. In Tozeur- the land of oases and palm trees- poets of all colors once gathered to display the honey of their bees… Among the … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Fernando Pessoa 1888-1935 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Fernando PESSOA Kalendari poetik: Fernando Pessoa 1888-1935 Shkrimtari dhe poeti i madh portugez vdiq më 30 nëntor 1935; kritiku letrar Harold Bloom i cilëson Pessoan dhe Nerudën si poetët më përfaqësues të shek. XX. Meqë jetoi pjesën më të madhe … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Aleksandër Bllok (1880 – 1921) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Aleksandër BLLOK Kalendari poetik: Aleksandër Bllok (1880 – 1921) Më 28 nëntor u lind Aleksandër Bllok (1880 – 1921), poet dhe dramaturg rus. Vlerësohet si poeti më i madh rus, pas Pushkinit, nga kritika ruse. E priti me qef të … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Pedro Salinas 1891-1951 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Pedro Salinas Kalendari poetik: Pedro Salinas 1891-1951 U lind më 27 nëntor 1891 poeti i njohur spanjoll, pjestar i të ashtuquajturit “brezi i vitit 1927” dhe përfaqëson më së miri atë grup “poetësh-profesorë”. Qe jo vetëm njohës i thellë i … Continue reading

Advertisements

Poetja bashkohore Bisera Alikadiç (1939) / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Bisera ALIKADIĆ Poetja bashkohore Bisera Alikadiç (1939)   MOS I SHPJEGONI ËNDRRAT TONA SIPAS LIBRIT TË ËNDRRAVE Ju them që në fillim Për ne nga Sarajeva Fruti është thjesht frut Për gratë e Sarajevës Karrota është vetëm karrotë Në ëndrrat … Continue reading

Advertisements

Kalendari poetik: Kostas G. KARIOTAKIS (1896-1928) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Kostas G. KARIOTAKIS Kalendari poetik:  Kostas G. KARIOTAKIS (1896-1928) Data e lindjes së poetit dhe shkrimtarit grek është më 30 Tetor.  Me shkrimet dhe poezitë mundohej të mbushte jetën e tij të zbrazët…vrau veten në Prevezë më 21 korrik 1928. … Continue reading

Advertisements

*Vullnet Mato fiton Çmimin e I dhe *Medaljen “Frang Bardhi” në konkursin letrar ” Frang Bardhi- 2017″ organizuar nga Galaktika Poetike ATUNIS

*Vullnet Mato fiton Çmimin e I dhe *Medaljen “Frang Bardhi” në konkursin letrar ” Frang Bardhi- 2017″ organizuar nga Galaktika Poetike ATUNIS     GRUA, MOS PROVO TË VDESËSH!…   Grua, për pak sa s’më ike, nga gripi i rëndë… … Continue reading

Advertisements