Entela Kasi fiton Çmimin e III në konkursin letrar ” Frang Bardhi- 2017″ organizuar nga Galaktika Poetike ATUNIS

Entela Kasi fiton Çmimin e III në konkursin letrar ” Frang Bardhi- 2017″ organizuar nga Galaktika Poetike ATUNIS
 
 
Me flatra tempullit
 
Kur ti shkoje Kryezot
N’ kishën tënde
E n’gluë t’Buzukut flisje…..
Për me ndigluom Zoti
N’dashuni të botës tanë
Krejt dritë e lume derdhej kah perëndon dielli
Si Moisiu me shkop kur i printe udhë grigjës n’ujë
Për të krijuar strehë e jetë
Sodit asht i tjatër kohë, sot kur reja kris shkoj e hyj me flatra tempullit
Për me kuptue dallgën, thellësinë e pamatshme t’ujëravet që sollën vjetët
Kumtet sot i lexoj në pergamenë t’purpurt, fjalët e gdhendura gurit
Kur ngjitem malit me prit erën e nji tjatre stinë
Ku vetëm bukuria e dritës mundet me pa përtej
… jetësë glatë….
Në kupë të qiellit e në zemër të tokës.
 
 
Poezia e Entela Kasit, “Me flatra tempullit” u vlerësua për risjelljen poetike përmes gjuhës së ndritur të Buzukut, asaj gjuhe arbërore, e cila dhe pse në përsosje ka rrënjët e thellë të identitetit tonë kombëtar, por dhe bazën e gjithë pasurisë tonë gjuhësore dhe shpirtërore.
 
 
Përbërja e Jurisë:
 
Peter Tase, përkthyes – Kryetar i Jurisë
Petrit Nika, poet
Mirela Papuçiu, poete
Dr. George Onsy, Kritik letrar, poet
T. M. Slay, poete
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s