Kalendari artistik: René Magritte 1898-1967

René MAGRITTE

Kalendari artistik: René Magritte 1898-1967

Më 21 nëntor 1898 u lind piktori i njohur belg René Magritte, një nga përfaqësuesit kryesorë të surrealizmit në Belgjikë. Por nuk qe vetëm piktor; shkroi edhe prozë poetike dhe poezi:

ME QËNË I LUMTUR ËSHTË ART

Kjo botë
është krejtësisht
dhe kaq mrekullisht
pa pikë kuptimi,
sa që për me qënë i lumtur
nuk është aspak fat,
por art i kulluar.

 

Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s