Poetja bashkohore Ana Blandiana 1942 ( Rumani) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Ana BLANDIANA

Poetja bashkohore Ana Blandiana 1942 ( Rumani)

Shkrimtare bashkëkohëse dhe disidente rumune, veprimtare e shquar në mbrojtjen e të drejtave të njeriut; pati guximin ta kundërshtonte Çausheskun qysh kur ai qe gjallë nëpër intervista dhe deklarata publike dhe jo pasi atë e hoqën qafe…

RËNIE

Në shkretëtira profetët u shuan
dhe engjëjt flatralëshuar
nëpër kollona vihen
e nëpër sheshe mblidhen.
Së shpejti do t’i gjykojnë.
Do t’i hetojnë: Ç’faje keni bërë
që prej qiellit keni rënë?
Ç’fyerje? Ç’tradhëti? Ç’gabim?
Dhe ata, me atë pak dashuri që u ka mbetur,
si të trullosur prej gjumit do të na vështrojnë
dhe atë guxim djallëzor s’do ta gjejnë
të na rrëfejnë se engjëjt rrëzohen
jo për faj të vetin, as të tjetërkujt,
por vetëm nga lodhja.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s