Poetja bashkohore Bisera Alikadiç (1939) / Shqipëroi Maksim Rakipaj

Bisera ALIKADIĆ

Poetja bashkohore Bisera Alikadiç (1939)

 

MOS I SHPJEGONI ËNDRRAT TONA SIPAS LIBRIT TË ËNDRRAVE

Ju them që në fillim
Për ne nga Sarajeva
Fruti është thjesht frut
Për gratë e Sarajevës
Karrota është vetëm karrotë
Në ëndrrat e fëmijëve vrasësi vetëm vrasës është
Për të shpjeguar ëndrrat tona
Nëpër librat e ëndrrave mos rrëmoni
Mes ëndrrës dhe jetës
Tek ne asnjë kufi s’ka
Ne jemi tepër realë
Dhe tepër surrealë
Ne jemi një drejtim estetik më vete
Që me eshtrat tona shkruhet
Tek ne ka të vdekur
Që kufomë s’u ka mbetur
Nga predhat e artilerisë coptuar
Drejt qiellit pat fluturuar
Vetëm një klithmë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s