Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

Poezi nga Anila Qirjazi Mihali
 
 
***
 
Shqipja derdhet mbi Vardar
Nga çdo fjalë tingull i magjishëm
Gjoksit më përplaset.
 
Minutat ajrin mbledhin grusht
Mbi to e lëshoj orën e zemrës
Qytetit t’ia ndiej rrahjet .
 
Derdhet muzë mbi Vardar
Mëkon Nënë Tereza mëngjeset
Hëna si mëndeshë djepit me yje…
 
Kërkoj frymën time në përtejnatë,
ku hijet pa sy më zhvatin mendimet,
mbështillem e bëhem flamur.
 
 
 
Pa cak
 
Çuditërisht fustanet më pëlqejnë prej ere
me copa të kuqe, si zjarri ndezur në zemër,
për ta qepur, mendimin e kam prej reje
do e gjej dhe një të tille rrobaqepës.
 
Do të shkoj dhe sonte të vallëzoj me retë
në pistën qiellore, pa cak të rreptë fjale
Vërshoni ju tinguj trupit jepni jetë
Fryma e poetit veç tek yjet fle.
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s