Poezi nga Baki Ymeri

Poezi nga Baki Ymeri
 
 
BUZË TË LULËZUARA
 
Lule e heshtur ti ishe –
Lulet vdesin nëse heshtin!
Filizi yt ç’prej moti e dinte
Se si buzët e mia
I pëshpërisnin puthjet
Derisa edhe ato zaliseshin
Kur ti lulëzoje.
 
Lule e heshtur ti ishe –
E ndjeja mungesën tënde
Madje edhe atëherë kur dashuria jote
Përsëri mbyllej në burbuqe
Dhe vinte ai çast
Prej te cilit trembeshim që të dy.
 
 
 
DUKE RENDUR PAS BUKURISË
 
Të pëlqen poezia?
Më pyete.
Vaj, çfarë përgjigjeje
Po defilon në bregun e mëngjër
Të lumit tënd të lazdëruar!
Si të mos më pëlqejë erëtima e hidhur
E këtij trëndafili të pamoralshëm?!
 
 
 
MEIN GOT!
 
O Zot,
Çfarë burrash janë ata
Që gjejnë përkëdhelje më të shënjtë
Në vorbullën e gotës
Se sa mes buzëve të femrës!
 
O, shpirti im!
Loçka ime!
Engjëllushi im!
Jeta bëhet një stacion
Kur Venusi i Milosë
(Ajo pa krahë)
Nuk mund t’i mbajë
Valixhet.
 
O, Zot
Çfarë burrash janë ata
Që nuk japin
Një çik ndihmë?
 
 
 
ELEGANCA
 
Nga ardhmëria
Vjen tjetra ardhmëri,
Tjetra e tjetra
Dhe e pret thela-thela
Këtë fustan të paluar –
E vë në tavën
E një reje të lazdëruar
Që na lag
Deri në lëkurë.
Eleganca i fshin sytë
Me një shami të artë –
Rrezet e saj madje
Janë mu kjo buzëqeshje
Që na largon
Nga e vërteta.
 
 
 
LOJËRA FJALËSH
 
Do të më kërkosh
Dhe do të të kërkoj.
Unë do të them:
Prore të kërkoj.
Ti do të thuash:
Je i kërkuar.
Unë po të pyes:
Ti po luan?
Ti po më pyet?
A s’e di ç’ është loja?
Dallimi
Mes meje e teje
Është dallimi mes
Kuptimit të dashurisë
Dhe ndjenjës së ndjeshme
Të kërkimkuptimit.
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s