Poezi nga Stefanos Parasqevas / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Stefanos Parasqevas

 

***

Çfarë është njeriu…
Eshtë diç, asgjë
i rinisë së kahershme, një film dëshiruar.
Eshtë pra, asgjë,
që xhelozoi, asgjënë
që adhuroi, asgjënë
që zgjodhi, asgjënë.
Dhe jo vetëm kaq.
E pranoi
dhe besoi
dhe duartrrokiti, asgjënë.
Dhe më e keqja…
Kërkoi dhe fëmijëve
t’ju mësojë,
t’ju edukoi,
madje i pagëzoi
në vlerën e asgjësë.
Dhe kur mbëriti e fundmja orë
aty, në të vetmisë fundudhë
me dhimbje zbuloi
se në të jetës udhë
ai, nuk kish parë asgjë!

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

***

Τι είναι ο άνθρωπος…
Είναι ένα τίποτα,
της νιότης μας ταινία αγαπημένη.
Είναι ένα τίποτα
που ζήλεψε το τίποτα
που λάτρεψε το τίποτα
που επέλεξε το τίποτα.
Και όχι μόνο.
Ασπάστηκε
και πίστεψε
και χειροκρότησε το τίποτα.
Και το κακό….
Προσπάθησε και στα παιδιά του ακόμη
να μάθει
να διδάξει ,
να μυήσει,
την αξία του τίποτα.
Κι όταν η ώρα κόντεψε η στερνή
εκεί στης μοναξιάς του το σοκάκι ,
οδυνηρά ανακάλυψε
πως στο ταξίδι της ζωής
αυτός δεν είδε τίποτα.

Στέφανος Παρασκευάς

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s