E pakthyeshme – Tasos Livadhitis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Poezi nga Tasos Livadhitis

 

E pakthyeshme

Gjithshka tregonte, se dashuria jonë ish terur.
Ledhat, tanimë, më tepër kujtimet zgjonin,
se vet trupat tanë.
E… megjithatë, nuk donim
t’a besonim,
këmbngulnim. Tek krisjet e kohës arrnonim
me betime, lotë, shthurje dhe të tjera mahnitëse,
tepëri të kota.
Por atë mbrëmje, kur prej shtratit u ngritëm dhe u veshëm heshtuar
dhe ike pa të ndalur, as mbrapsht të të thërras
dhe shtrati mbet′ humbuar, i zbrazët, porsi varr
meitin dëshiruar
dhe u gjende e vetme mes udhës, dhe unë
krejt i vetëm në odën e zbrazët dhe të ftohtë,
qava, qava aherë… loti, s’kish të mbaruar
tek pash papritur, friguar, sesa njeri – tjetrit i mbemë,
kaq të huaj.

 

Shqipëroi: Vasil Çuklla

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s