Kalendari poetik: Italo SVEVO (1861-1928) / Përgatiti materialin: Maksim Rakipaj

Italo SVEVO

Kalendari poetik: Italo SVEVO (1861-1928)

Sot është data e lindjes së shkrimtarit dhe dramaturgut italian Italo Svevo 1861-1928; u bë i njohur pas vdekjes. Kam gjetur këtë poezi prej tij në web:

KUR TË KAM NDËR KRAHË…

Kur ndër krahë të kam, të gjithën,
të gjithën, mbështetur krejt tek unë,
prenë time të ndjej, më shumë se kurrë.
Afroj fytyrën pranë tëndes
dhe ende s’di ç’të bëj, të të ha,
a të të puth.
Por, te puthja qëndroj, se jam shpirtmirë,
dhe kjo ndjenjë shpirtmirësie,
kaq shpesh më ndjek
sa puthja për mua, shije kafshimi merr.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s