TË PRET DRENICA E KREJT KOSOVA!.. / Poezi nga: Remzije Gashi

TË PRET DRENICA E KREJT KOSOVA!..
 
Nderim: Në 90-vjetorin e vdekjes së Shote Galicës-“Heroinë e Popllit”:
 
Po flet legjenda,,me legjendën,
bija, në ”gjini”,e paska vendin…
E shaloi atin Adem Jashari
e ne fluturim i shkon te varri:
 
“Çoju,”dada Shote”,në tirq galena,
trimëreshë e fortë,e bukur si zana!
Lidhe gërshetin e ngjeshe plisin,
veç sille shokën për rreth mjedisit!
Kam kapercye: me fushë,me male,
me kalë të bardhë,po dua që të marr…”.
 
Një zë u gjegj prej fundit të dheut:
“Kam 90 vjet në tokë t’ Skënderbeut…
Kush je, o trim,që paske ardhë?
Nipat e mi,më kan thirrë ”dadë””.
 
E ju gjegj trimi, në maje të kalit:
“Jam prej prej oxhakut trim,të Jasharit;
kam amanetin e të parëve,
të lypin sot:Kosova dhe Drenica,
krejt Radisheva e Azem Galica!”
 
Oshëtin Prishtina, me tupan’ e lodër:
Heeej, malet po hedhin ”vallen e Shotës”,
se prushi i mallit, na dogji për ty,
këtu ti ke nënën,ne të kemi bijë…
 
“Dadë”,mos i merr shpatë e allti,
se Kosova gëzon, liri e pavarësi!
 
 
Poezi nga: Remzije Gashi
Tiranë, 20 dhjetor 2017
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s