Shtëpia Botuese ” Milosao” publikon librin me tregime dhe novelë “Regëtima pulëbardhash” të autores Marjeta Shatro – Rrapaj / Botuesi: Agim Mato

Shtëpia Botuese ” Milosao” publikon librin me tregime dhe novelë “Regëtima pulëbardhash” të autores Marjeta Shatro – Rrapaj

Marjeta Shatro Rrapaj është një shkrimtare që dy vitet e fundit botimet e saj në Shtëpinë Botuese “Milosao” janë të pranishme me dy libra poetikë dhe së fundi me librin me tregime dhe një novelë të titulluar “Regëtima pulëbardhash”, pa ju ndarë vizionit të detit në të gjitha librat e saj. Marjeta ka lindur në qytetin e Gjirokastrës. Shkollën fillore e kreu në fshatin Hormovë, ndërsa të mesmen për gjuhën frënge dhe të lartën për gjuhë-letërsi në Universitetin “Eqerem Çabej” Gjirokastër. Pas botimit të dy vëllimeve poetike autorja vjen në fushën e prozëspërmes librit me tregime e novela “Regëtima pulëbardhash”. Ajo që bie ndesh në prozën e kësaj autoreje është misticizmi i karaktereve të saj, thellësia e mendimit, dhënia e mesazhit jetësor për vet kufijtë e modalitetit kohë përmes nocionit psikologjik e filozofik, si dhe narrativiteti përshkrues plot befasi, stil ky që të mban pezull, të zhyt në kurthe e dritëhije të tjera dhe imponon leximin e veprës letrare gati me një frymë. Libri doli këto ditë nga shtyp, duke pasuruar laryshinë e individualiteteve të shkrimtarëve të jugut

 

Aurorja: Marjeta Shatro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s